Thomas-2

Thomas Krebs

Första målningen för 30 år sedan.
I mitten av 90-talet kom några polska konststudenter på besök till Ugglan. De stannade en vecka och målade bland annat en episk VW-buss med hippiemotiv i naturlig storlek på väggen bakom shuffleboard nr 5. Den är helt underbar. Andra spår från deras besök finns inne i boulehallen på pelarna mellan airhockeyborden.

140 meter vägg med graffitti!
När Ugglan fyllde 20 år fick vi en väggmålning i present av Brewdogbryggeriet. Deras heltidsanställda graffittimålare, en övertrevlig skotte, målade väggen till vänster om det allmänna rundpingisbordet. Det blev riktigt fint. Det enda var att väggen till höger i jämförelse såg för jäklig ut. Det löste Calle Tidbeck och Ziggy. I samma veva målade de dartbanorna och vid ett senare tillfälle spacemotiv i matsalen. Julia Rio är också textilkonstnär vilket man förstår när man ser väggen bakom biljardborden. Kear gjorde en tolkning av Ugglans fäbless för Berlin och Pernilla skapade en psykedelisk skog mellan pissoaren och Omnipollos Hörna med skogsbryn mot boulebanorna. Värt att titta närmare på är också väggen i vår nya bar Omnipollos Hörna som Karl Grandin målat. Så det finns en hel del att titta på. Och nu är vi sugna på mer.

Här hittar du Namn Namnsson
På väggen till vänster när du kommer in till boulehallen så hittar du motivet längst med hela väggen ända till pissoaren.

planritning4