Rundpingis

Kom ner, greppa ett raket och lägg dig i en högersväng. Vi har ett specialbyggt rundpingisbord med rundade hörn som är gratis och öppet för alla och det är bokstavligen full rulle på helgerna runt bordet. Eller boka vårt chambree separee le plu cool le pingpong. Eget pingisbord i ett eget rum. Likadana plaststolar som på söderstadion och en liten läktarsektion. Högt i tak på alla sätt och oöverträffad betongkänsla.

Sm i Rundpingis 2023!

Nu är årets tävling i full gång. Alla kan vara med och tävla om 1a priset ett bryggeribesök Berlin. Referat och bilder på finalisterna publiceras löpande på vår facebooksida.

Klicka här för fakta och regler Sm i Rundpingis.

 

Hur spelar man rundpingis?

Ugglans allmänna rundpingisregler är enkla (för regler Sm i Rundpingis se separat sida). Missar du så åker du ut. Inga prickar, inga konstiga regler, inga undantag. Antalet deltagare är obegränsat. När endast 2 spelare återstår är det dags för final. Man spelar om serven där inledande bollen kastas ut för hand. Sedan följer varannan serv. Först till 5 poäng vinner. Dags för ny runda rundpingis.

 

Färdriktningen i rundpingis

Klassisk rundpingis spelas i högervarv (clockwise) dvs du springer till vänster med kroppen lutad inåt höger. Det förekommer avarter där man springer åt andra hållet enligt uppgift bland annat i Malmö. För att stävja missbruk och kontrollera att allt går rätt till har vi monterat rödljus. Det är Ampelmann dvs herr-går-man ljusen som förekom i fd Öst-Berlin. De togs fram av den Östtyske trafikpsykologen Karl Peglau som kom till insikt om att om man vill påverka människor att förflytta sig i rätt riktning bör det anvisas av en snäll figur.

 

Rundpingisens etik

Det existerar en outtalad uppförandekod vid Ugglans rundpingisbord. Man smashar helt enkelt inte ut någon mitt i en runda. Då blir det dålig stämning runt bordet. Vedergällning låter sällan vänta på sig. Det gäller att uppföra sig, spela väl och disciplinerat, vara trevlig mot övriga spelare. Men när det väl är final då är allt tillåtet.

 

Rundpingis är kärlek

Är du själv är det bara att komma ner och hoppa in på en runda. Det är lätt att hittar nya vänner. Ska du på date så kan jag garantera att lite rundpingis gör susen. Rundpingis förenar och ett otal romanser har uppstått runt bordet vilket resulterat i ett flertal bebisar och minst 2 bevisade äktenskap. Kan det bli bättre? Rundpingis for ever!