Rundpingis

Kom ner, greppa ett raket och lägg dig i en högersväng. Vi har ett specialbyggt rundpingisbord med rundade hörn. Rundpingis är gratis och öppet för alla, oavsett nivå. Det är bokstavligen full rulle på helgerna runt bordet hela tiden.

 

Eller boka vårt chambree separee le plu cool le pingpong. Eget pingisbord i ett eget rum. Likadana plaststolar som på söderstadion och en liten läktarsektion. Högt i tak på alla sätt och oöverträffad betongkänsla.

Sm i Rundpingis 2024!

Nu är årets tävling i full gång. Alla kan vara med och tävla om 1a priset en tripp till Berlin. Referat och bilder på finalisterna publiceras löpande på vår facebooksida.

Klicka här för fakta och regler Sm i Rundpingis.

 

Hur spelar man rundpingis?

Ugglans allmänna rundpingisregler är enkla (för regler Sm i Rundpingis se separat sida). Missar du så åker du ut. Inga prickar, inga konstiga regler, inga undantag. Antalet deltagare är obegränsat. När endast 2 spelare återstår är det dags för final. Man spelar om serven där inledande bollen kastas ut för hand. Sedan följer varannan serv. Först till 5 poäng vinner. Dags för ny runda rundpingis.

 

Färdriktningen i rundpingis

Klassisk rundpingis spelas i högervarv (clockwise) dvs du springer till vänster med kroppen lutad inåt höger. Det förekommer avarter där man springer åt andra hållet enligt uppgift bland annat i Malmö. För att stävja missbruk och kontrollera att allt går rätt till har vi monterat rödljus. Det är Ampelmann dvs herr-går-man ljusen som förekom i fd Öst-Berlin. De togs fram av den Östtyske trafikpsykologen Karl Peglau som kom till insikt om att om man vill påverka människor att förflytta sig i rätt riktning bör det anvisas av en snäll figur.

 

Rundpingisens etik

Det existerar en outtalad uppförandekod vid Ugglans rundpingisbord. Man smashar helt enkelt inte ut någon mitt i en runda. Då blir det dålig stämning runt bordet. Vedergällning låter sällan vänta på sig. Det gäller att uppföra sig, spela väl och disciplinerat, vara trevlig mot övriga spelare. Men när det väl är final då är allt tillåtet.

 

Rundpingis är kärlek

Är du själv är det bara att komma ner och hoppa in på en runda. Det är lätt att hittar nya vänner. Ska du på date så kan jag garantera att lite rundpingis gör susen. Rundpingis förenar och ett otal romanser har uppstått runt bordet vilket resulterat i ett flertal bebisar och minst 2 bevisade äktenskap. Kan det bli bättre? Rundpingis for ever!

 

 

Sm i Rundpingis 2024 – Premiär onsdagen efter jul sedan kval varje onsdag 20.30!

För 17e året i rad! Öppna inofficiella Stockholmsmästerskapen i Rundpingis drog igång redan 2008. Vill du veta hur det gick till på den tiden finns referaten längst ner på denna sida.

Årets tävling rivstartar den 27/12. Finalen spelas onsdagen efter midsommar den 26e juni.

1:a pris:

Bryggeribesök i Berlin för 2 pers.

En helg i Berlin och det inte bara transporten och hotell som ingår. Där väntar också ett besök på Berliner Kindls bryggeri. Håll i hatten.

Berliner Kindl är huvudsponsor av Sm i Rundpingis.

2:a pris:

Helkväll på Ugglan.

Bjud med dina 9 bästa vänner och kom ner till Ugglan. Ni disponerar eget pingisbord hela kvällen och köket lagar en brakmiddag. Serveras på finaste bordet bredvid baren.

3:e pris:

Mad shopping i Ugglans butik.
Shoppa loss i Ugglans souvenirbutik utan att det kostar dig en krona. Prylar dvs collagetröjor, t-shirts, muggar, tändare osv för 1 000 kr är dina

Kvalpris:
Vinnare i varje kval får förutom äran en specialdesignad t-shirt. Vad annars?
Eventuell vinstskatt betalas av vinnarna. 

OBS! 
För att ge nya förmågor chansen måste alla som placerat sig topp 3 genom åren spela finalen med ett handikapp. Priser måste konsumeras inom 1 år efter finalen.

Tävlingsperiod:
Tävlingen är öppen för alla och spelas mellan den 27e december och 26e juni.

Kvalificeringar spelas sedan varje onsdag ca kl 20.30. En person per kväll går vidare till finalen som spelas onsdagen 26e juni.

OBS! Extrainsatta kval under Ugglans 30-års firande 19e, 20e januari. Mer info på FB och Insta.

Utrustning:
Hela tävlingen spelas på vårt handbyggda pingisbord utvecklat för att passa rundpingisens speciella krav. Bordet är av high speed-modell och har rundade hörn för snabbare och tightare kurvtagning. Bordet är dessutom bredare vid nätet för att de tävlande ska tvingas ta ett vidare varv runt bordet och komma in vid kortsidan från en mer fördelaktig vinkel.

Egna racketar är ej tillåtna under kval, Officiellt tävlingsrack är speciellt framtagna och finns att låna på Ugglan.

Regler:
• Första kvalet på annandag jul 2022 sedan öser vi på med kval 4 dagar på raken. Efter det följer kvalomgång varje onsdag kl 20.30 (i princip obegränsat antal deltagare per omgång).

 • Fem rundor där vinnarna från varje runda möts i en semi.
  • Vinnaren i semin går vidare till finalen den 26e jun 2024.
  • Inga misstag är tillåtna.
  • En missad serv eller missad boll gör att du åker ut.
  • Klassisk rundpingis spelas alltid med fullt högerställ (alltså vänstervarv) tills endast två spelare återstår.
  • Spela om serven, minimum tre bollar över nät innan spel om serv börjar.
  • Först till 5 poäng vinner och en poängs marginal räcker för vinst.
  • Namnen på alla finalister publiceras löpande på vår facebooksida:https://www.facebook.com/ugglanboulebar

Tyska bryggeriet Berliner Kindl är huvudsponsor av Sm i Rundpingis.

Äldre referat

Från 2013 och framåt finns referat och semifinalister på vår Facebook-sida.
Referat från tidigare åt hittas under respektive årtal.
Dr. Pong Open 2012
Dr. Pong Open 2011
Dr. Pong Open 2010
Dr. Pong Open 2009
Dr. Pong Open 2008