Barer

Ugglan var för 30 år sedan den första krogen i Sverige som serverade pilsner Urquell på fat och på den bogen har det fortsatt. De flesta tjeckiska märkena har passerat här under åren och vi har grundligt testat dem allihopa. Just nu har vi Litovel på flaska. Den kommer från ett litet, slitet bryggeri på den tjeckiska landsbygden där det jobbar gamla gubbar som gör god öl. Svensk craft är representerat med Omnipollo och Poppels.

 

 

Nu på tapp – Berliner!

På tapp i stora baren hittar du en god lager från Berliner Kindl, en session IPA från Innis&Gunn och en alkoholfri Pilsner från Jever. I övrigt fullt sortiment såklart, gott vin, flera single malt, bra cider och goda alkoholfria alternativ.

Brewdogbaren

Välkomna till vår bar helt dedikerad Brewdog. Där finner du ett brett sortiment från det Skotska microbryggeriet med punkattityd och vansinnigt god öl.  Ölen är gjord med stor hantverksskicklighet på ett bryggeri som inte har så mycket till övers för de stora bryggerijättarna ”… say goodbye to the corporate beer whores crazy for power and world domination…” säger man bland annat på brewdog.com. Med den approchen gäller det att leverera och det gör man.

Brewdog startades 2007 av Martin Dickie och James Watt då de 24 år gamla. Och på endast 7 år har de gjort en imponerande resa med sitt bryggeri. De utgår från klassiska öltyper men gör sedan på sitt eget punkiga sätt. Deras filosofi har hela tiden varit att utmana de etablerade bryggerierna. Hitta andra vägar, göra på ett nytt sätt, aldrig titta bakåt och producera riktigt, riktigt god öl.

Brewdogbaren är öppen onsdag, fredag, lördag 20.00 – 01.00 om du vill prova dig fram på egen hand. Vissa specialsorter serveras dock endast på ölprovningarna.