Barer

Ugglan (på den tiden Boule1) var den första krogen i Sverige som serverade pilsner Urquell på fat och på den bogen har det fortsatt. De flesta tjeckiska märkena har passerat här under åren och vi har grundligt testat dem allihopa. Just nu har vi Litovel på flaska. Den kommer från ett litet, slitet bryggeri på den tjeckiska landsbygden där det jobbar gamla gubbar som gör god öl. På tapp i stora baren hittar du en lager från Berliner Kindl och en IPA från Innis&Gunn

I övrigt fullt sortiment såklart, gott vin, flera single malt, bra cider och goda alkoholfria alternativ. Känns lite som en David Lynch film, sa en gäst och det är kanske rätt. Vi täckte väggarna runt dansgolvet med grön brandklassad sammet och resten sprutlackerades med guldfärg. En fejköppen brasa, komplett bar och spegelboll sen var vi hemma.

Nu på tapp – Berliner Kindl

Vi har ett brett sortiment med öl och flera alkoholfria alternativ: Jever Fun, Nanny state från Brewdog eller en ofiltrerad Clausthaler. Svensk mikro är representerat med handgjord öl från Skebo bruksbryggeri (finns ibland). Komplett sortiment från Innis & Gunn och vi får alltid några lådor från begränsade specialsläpp. Vilket annonseras på vår Facebooksida

Brewdogbaren

Välkomna till vår bar helt dedikerad Brewdog. Där finner du ett brett sortiment från det Skotska microbryggeriet med punkattityd och vansinnigt god öl.  Ölen är gjord med stor hantverksskicklighet på ett bryggeri som inte har så mycket till övers för de stora bryggerijättarna ”… say goodbye to the corporate beer whores crazy for power and world domination…” säger man bland annat på brewdog.com. Med den approchen gäller det att leverera och det gör man.

Brewdog startades 2007 av Martin Dickie och James Watt då de 24 år gamla. Och på endast 7 år har de gjort en imponerande resa med sitt bryggeri. De utgår från klassiska öltyper men gör sedan på sitt eget punkiga sätt. Deras filosofi har hela tiden varit att utmana de etablerade bryggerierna. Hitta andra vägar, göra på ett nytt sätt, aldrig titta bakåt och producera riktigt, riktigt god öl.

Brewdogbaren är öppen onsdag, fredag, lördag 20.00 – 01.00 om du vill prova dig fram på egen hand. Vissa specialsorter serveras dock endast på ölprovningarna.