AfterWork man minns

 

Ta med dina kollegor på en oförglömlig AW på Ugglan.

Har ni tröttnat på att hänga i en bar där man inte hör vad någon säger eller dinera med vita dukar? Ja, då är Ugglan rätt ställe för nästa AfterWork. Gör det lätt för dig och boka en paketlösning komplett med lekledare som tar hand om allt. Eller samlas runt det allmänna pingisbordet (öppet för alla) och ta ett ståbord som bas. Det finns alla möjligheter att sätta ihop en AfterWork som passar just er. Vi är lite stolta över att ha Stockholms mest mixade publik. Här kan du se en bankdirektör ute på AW spela rundpingisfinal mot en indietjej. Eller ett sällskap rörmockare göra upp i shuffleboard samtidigt som ett gäng från Södersjukhuset duellerar i boule. Ugglan är ett vanligt ställe med ovanligt trevliga gäster. Välkommen ner i underjorden, allt kommer bli bra.

En AfterWork som gått till historien

American Shuffleboard Co specialbyggde en gång i tiden ett shuffleboard och installerade det i U.S.S Theodore Roosevelt, en atomubåt av Polarisklass. Initiativet kom från ansvarig präst ombord, som förutom det andliga var en hängiven spelare och hyste stor förståelse för värdet på regelbunden AfterWork. Bordet togs ombord genom ett av torpedrören. Efter montering och inklämt i maskinrummet följde en flera månader lång shuffleboardturnering under ytan som involverade hela besättningen.

 

Ubåten kan ligga still på botten under långa perioder så behov av aktivitet efter arbetes slut var stort. Finalen spelades dock under gång och detta skulle visa sig få konsekvenser. Det var 2 besättningsmän mot Kaptenen och en Löjtnant. När Kaptenen la den avgörande stenen bytte ubåten kurs och stenen gled nesligt av banan. Besättningsmännen vann till sin egen stora förvåning och historiens mest annorlunda omgång av shuffleboard var avgjord. En AfterWork av sådan magnitud kan vi tyvärr inte erbjuda på Ugglan men vi kan lova att shuffleboarden står stadigt när det väl ska avgöras.

 

U.S.S Theodore Roosevelt sjösattes 1959 och togs ur tjänst 1980 som en del av SALT överenskommelsen mellan dåvarande Sovjetunionen och USA. Var detta shuffleboard-bord hamnade förtäljer dock inte historien.