Grafitti/väggmålningar på Ugglan

Nu börjar vår satsning på riktigt bra graffitti synas ordentligt. Kom gärna ner och kika runt.
Tanken är att måla hela stället och nu har vi kommit en bra bit på vägen. Som det mesta på Ugglan började det tidigt.

Första målningen för 30 år sedan.
I mitten av 90-talet kom några polska konststudenter på besök till Ugglan. De stannade en vecka och målade bland annat en episk VW-buss med hippiemotiv i naturlig storlek på väggen bakom shuffleboard nr 5. Den är helt underbar. Andra spår från deras besök finns inne i boulehallen på pelarna mellan airhockeyborden.

140 meter vägg med graffitti!
När Ugglan fyllde 20 år fick vi en väggmålning i present av Brewdogbryggeriet. Deras heltidsanställda graffittimålare, en övertrevlig skotte, målade väggen till vänster om det allmänna rundpingisbordet. Det blev riktigt fint. Det enda var att väggen till höger i jämförelse såg för jäklig ut. Det löste Calle Tidbeck och Ziggy. I samma veva målade de dartbanorna och vid ett senare tillfälle spacemotiv i matsalen. Julia Rio är också textilkonstnär vilket man förstår när man ser väggen bakom biljardborden. Kear gjorde en tolkning av Ugglans fäbless för Berlin och Pernilla skapade en psykedelisk skog mellan pissoaren och Omnipollos Hörna med skogsbryn mot boulebanorna. Värt att titta närmare på är också väggen i vår nya bar Omnipollos Hörna som Karl Grandin målat. Så det finns en hel del att titta på. Och nu är vi sugna på mer.

Vill du måla på Ugglan?
Vi har nu 7 pelare 4-sidiga med måtten b2,1 x h 2,5 som är omålade. Så kan vi inte ha det. Är du sugen på att göra ett avtryck och måla en av pelarna? Formatet är lite annorlunda men rätt kul. Hör av dig till oss ifall du vill veta mer. Uppdraget är givetvis rimligt betalt och Ugglan betalar färg och material. Skicka gärna ett mail ola.lax@ugglanboulebar.se