130 meter vägg med graffiti!

Nu börjar vår satsning på riktigt bra graffitti synas ordentligt. Kom gärna ner och kika runt.
Tanken är att måla hela stället och nu har vi kommit en bra bit på vägen. Som det mesta på Ugglan började det tidigt.

I mitten av 90-talet kom några polska konststudenter på besök till Ugglan. De stannade en vecka och målade bland annat en episk VW-buss med hippielackering i naturlig storlek på väggen bakom shuffleboard nr 5. Den är helt underbar. Andra spår från deras besök finns inne i boulehallen på pelarna mellan airhockeyborden.

När Ugglan fyllde 20 år fick vi en väggmålning i present av Brewdog bryggeriet. Deras heltidsanställda graffittimålare, en övertrevlig skotte, målade väggen till vänster om det allmänna rundpingisbordet. Det blev riktigt coolt. Det enda var att väggen till höger i jämförelse såg för jäklig ut. Det löste Calle Björfjäll och Ziggy. I samma veva målade de 8 dartbanor och vid ett senare tillfälle spacemotiv i matsalen.

Julia Rio är också textilkonstnär vilket man förstår när man ser väggen bakom biljardborden. Robin Hollingworth gjorde en tolkning av Ugglans fäbless för Berlin och Pernipew skapade en psykedelisk skog mellan pissoaren och Brewdogbaren. Så det finns en hel del att titta på välkomna ner.