Ölprovning

Flera ölprovningar är planerade under hösten Följ oss på Instagram så får du förtur!

Probably the best Ölprovning i Stockholm

Vi har kört ölprovning i snart 15 år. Det blev en paus under pandemin men sedan hösten 2022 är vi igång igen. De kommer nu att hållas i vår nybyggda bar helt dedikerad Omnipollo. Kom gärna ner och kika du hittar Omnipollos Hörna längst in i underjorden. Håll utkik efter spegelbollsglitter, rosa väggar, neon och du kommer bli belönad med ett helt fantastisk sortiment från ett av världens bästa craftbryggerier.

 

 

Tidigare ölprovningar

Sedan starten har vi haft en lång rad ölprovningar på Ugglan. Vi startade den första Brewdogbaren i Sverige och det har därför av naturliga skäl varit Brewdog för nästan hela slanten. De har genom åren skickat ett gäng representanter som har hållit i uppskattade provningar. En höjdpunkt var när en av grundarna Martin Dickie kom på besök. Fantastiskt trevlig kille. Riktigt kul att höra stories om deras resa. Martin bjöd på ett flertal specialare, det var allt från olika Brewdogprodukter till suröl, cider och whiskey. Vi drog rejält över tiden men jag tror inte att någon var missnöjd med det. Stämningen var på topp.

 

Suröl av klass

Brewdog gjorde en stor satsning på suröl som de lanserade under ett eget varumärke Overworks. De byggde världens största surölsbryggeri i Skottland och pumpade till en början ut nyhet på nyhet. Det var riktigt bra suöl, snygga flaskor, etiketter och spaceade namn. Välgjort rakt igenom. Det fanns en energi i det, som när Brewdog först kom. Det var gott, coolt och roligt. Något man ville vara kompis med. Tyvärr överskattade de marknaden (eller var för tidiga) så Overworks lades ner. Vi hann i alla fall arrangera en grundlig provning. Surt för hela slanten och alla var glada.

 

Tack för allt!

Nu har Brewdog lämnat det småskaliga, upproriska och blivit ett storbryggeri. Inget fel med det men Ugglan är mer underground och vi passar inte ihop längre. Tack Brewdog för allt och tack till alla på Cask Sweden ni har gjort ett suveränt jobb genom åren. Det var underbart så länge det varade.

 

Välkomna Omnipollo!

I början av året hade vi Magnus Björnstjerna från Omnipollo på besök. Det var en riktigt bra ölprovning. Omnipollo har ju tidigare bryggt sina öl i Belgien på olika bryggerier men nu har de köpt en kyrka i Sundbyberg som de transformerat till ett supermodernt bryggeri (och en stans coolaste baren missa inte den). Detta gör att de kan brygga mindre serier, experimentera mer och skeppa ut mycket färsk öl. Riktigt gott. Magnus kom med färska brygder från kyrkan och dessutom några andra godingar. Omnipollo levererade minst sagt. Den provningen blev också starten på ett större samarbete och tillsammans startade vi Omnipollos Hörna. Framtiden är vår!

 

Så här bokar du nästa ölprovning

Ugglan fyller 30 år 2023 och det kommer vi fira på alla upptänkliga sätt. Bland annat med intressanta ölprovningar. De annonseras först ut på Instagram så följ oss om du vill ha info före alla andra. Provningarna är opretentiösa och kommer hållas i Omnipollos Hörna. Det är en begränsad yta i baren och så även antalet platser. Men det blir tajt, nära men gott om utrymme för allmän debatt och meningsutbyte. Det brukar sluta gott.

 

Följ oss på Instagram

Där gör du också din bokning. Antalet platser är begränsade och det brukar bli fullt.